Vizsgadíj visszaigénylés

A SIKERES NYELVVIZSGA DÍJÁNAK VISSZAIGÉNYLÉSE

Ha 35 év alatti vagy, és 2018. január 01. után tettél sikeres nyelvvizsgát, akkor az Új Nemzedék Központ és a Magyar Kormány visszatéríti a nyelvvizsgadíjat.

A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (Kormányhivatal) kell előterjeszteni az e célra rendszeresített formanyomtatványon vagy elektronikus űrlapon. (Postacím: Budapest, 1820)

A papíralapú formanyomtatvány az alábbi linken érhető el:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/Nyelvvizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf

Az e-űrlap elektronikus ügyintézés keretében Központi Azonosítási Ügynök (röviden KAÜ) szolgáltatáson keresztül nyújtható be, tehát a szolgáltatás igénybevételéhez Ügyfélkapu-regisztrációval, vagy Telefonos Azonosítási szolgáltatásra vonatkozó regisztrációval, vagy eSzemélyi okmánnyal szükséges rendelkezni.

Az elektronikus űrlap az alábbi linken érhető el:

https://szuf.magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,94e9adba-b8f8-4eb9-8243-0dff6eea8dcc

Mit is kell tenned a formanyomtatvánnyal?

A kérelemhez mellékelni kell a sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetését igazoló, a nevedet (vizsgázó) is tartalmazó számla vagy számlák másolatát. Ez a komplex nyelvvizsga díjára, egyesíthető részvizsgák esetén a részvizsgák díjára vonatkozó számla lehet.

Töltsd le innen: http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/nyelvvizsgazoknak/vizsgaeredmeny

A vizsgaeredmények alatt találod a letölthető, névre szóló számlát!

Nem kell viszont mellékelned a kérelemhez a bizonyítványt, mivel a kérelem elbírálásához szükséges további adatok az Oktatási Hivataltól kerülnek beszerzésre.